تبلیغات
آشپزی و شیرینی عمه نسرین - انواع کیک سری دوم

فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز

لطفا از تمام مطالب دیدن فرمایید.
نکات مهم و مفید در پخت کیک

کیک به اندازه کافی پف نکرده است:

  •  اندازه گیری مایعات به دقت انجام نشده است. (مقدار مایعات مورد استفاده کم یا زیاد شده است)
  •  میزان مخلوط کردن مواد کم یا خیلی بیشتر از معمول بوده است.
  •  دمای فر بسیار کم یا بسیار زیاد بوده است.
  •  هنگام مخلوط کردن مواد ترتیب افزودن آنها رعایت نشده است.
  •  کره یا تخم مرغ مورد استفاده خیلی خنک بوده است.
  •  بکینگ پودر مورد استفاده کم یا کهنه بوده است.
  •  میزان روغن مورد استفاده بسیار زیاد بوده است.
  •  اندازه قالب نسبت به مایه کیک بزرگ بوده است.
  •  قبل از اینکه مخلوط کیک آماده در فر قرار بگیرد فاصله زمانی زیادی داده شده است.

رویه کیک چسبنده است :

  •  روی کیک در حالیکه هنوز گرم بوده پوشانده شده است.
  •  میزان مایعات مورد استفاه در کیک زیاد بوده است. 
  •  کیک به اندازه کافی پخته نشده است ( می تواند ناشی از کوتاه بودن مدت طبخ یا کم بودن دمای فر باشد)

کیک حالت خیس دارد:

  •  کیک قبل از پخت کامل از فر خارج شده است.
  •  کیک به موقع از قالب خارج نشده و داخل قالب سرد شده است. 
  •  نسبت مواد مورد استفاده درست نبوده ، زیاد بودن شکر ، مایعات و چربی می تواند باعث این حالت شود.

کیک دارای منافذ و سوراخهای متعدد و بزرگی است :

  •  دمای فر بسیار بالا بوده است.
  •  مواد اولیه به اندازه کافی مخلوط نشده است. (مخلوط کردن کم و زیاد هر دو باعث این حالت می شود)
  •  میزان بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.

کیک ظاهری چروکیده و جمع شده دارد:

  •  قالب نسبت به مواد کیک بزرگ بوده است.
  •  قالب بیش از حد چرب شده است.
  •   مواد بیش از حد مخلوط شده است.
  •  مقدار مایعات زیاد بوده است.
  •  کیک بیش از حد پخته است .(به دلیل بالا بودن دمای فر یا طولانی بودن مدت طبخ) خوابیدن پف کیک
  •  هوادهی مواد به درستی انجام نشده و میزان هوای حبس شده درکیک خیلی کم یا خیلی زیاد بوده است.
  •  پخت کیک کافی نبوده است. (دمای فر پائین یا طول طبخ ناکافی)
  •  میزان شکر مورد استفاده زیاد و یا مقدار مایعات نامتناسب بوده است.
  •  قالب مورد استفاده نسبت به مواد کوچک است.
  •  کیک در هنگام پخت تکان داده شده یا ضربه خورده است.
  •  در فر قبل از پخت باز شده است.
  •  دمای فر کم بوده است.
  •  مقدار بکینگ پودر یا جوش شیرین مورد استفاده زیاد بوده است.(معمولا به ازای هر پیمانه آرد یک قاشق چایخوری بکینگ پودر و یا یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین در نظر گرفته می شود)
  •  بعد از افزودن آرد خمیر زیاد مخلوط شده است.

کیک بافت زبری داشته و وسط آن فرورفته است:

  •  فر سر بوده و کیک به آرامی پخته است.( فر باید حداقل از 20 دقیقه قبل گرم شود)
  •  شکر و روغن به اندازه کافی مخلوط نشده است.
  •  مواد کیک به اندازه کافی مخلوط نشده است.
  •  میزان بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.
  •  میزان مایعات مورد استفاده کم بوده است.
  •  از آرد نامناسب و سنگینی برای تهیه کیک استفاده شده است.
  •  مواد به درستی در قالب پخش نشده است.

رویه کیک چسبنده ولی قسمت میانی آن خشک است :

  •  مواد کیک بیش از حد مخلوط شده است.
  •  مدت طبخ طولانی بوده است.( بعد از اتمام زمان گفته شده باید پخت کیک کنترل شود و اگر این زمان به صورت یک محدوده گفته شده بعد از اتمام کمترین زمان ذکر شده پخت کیک مورد کنترل قرار گیرد)
  •  سفیده های تخم مرغ بیش از حد زده شده است.
  •  قالب کیک نسبت به مواد مورد استفاده بسیار بزرگ بوده است .بهتر است از قالبهای ذکر شده در دستور استفاده کنید و یا آن را به طرز صحیحی جایگزین کنید.
  •  دمای فر نامناسب و کم بوده و کیک به جای اینکه بپزد خشک شده است.
  •  کیک در معرض جریان هوا سرد شده است.
  •  مقدار آرد مورد استفاده زیاد بوده است.
  •  میزان چربی یا مایعات مورد استفاده کم بوده است.
  •  مقدار شکر مورد استفاده کافی نبوده است.

قسمت وسط کیک بالا آماده و ترک خورده است:

  •  مواد بیش از حد مخلوط شده است.
  •  دمای فر بسیار زیاد بوده است.
  •  میزان آرد مورد استفاده زیاد و مایعات مورد استفاده کم بوده است.
  •  کیک در طبقات بالاتر از طبقه وسط فر طبخ شده است. (موقع گرم کردن فر پنجره فر را در طبقه وسط قرار دهید)

رویه کیک شیبدار و کج است:

  •  فر و یا پنجره فر تراز نیست.
  •  کف قالب کج و شیب دار است.
  •  مواد بخصوص بکینگ پودر به خوبی مخلوط نشده است.

رویه کیک به طور یکنواخت طلایی نشده است:

  •  گرما به طور یکنواخت در فر پخش نمی شود.(برای جریان بهتر هوا دقت کنید که ظرف کیک حداقل 5 سانتیمتر از دیواره های فر و نیز ظرف دیگر فاصله داشته باشد)

ته کیک سوخته ولی وسط آن خام است:

  •       مثل مورد بالایی جریان گرما به خوبی در فر صورت نمی گیرد.

ته کیک خمیر و سنگین است:

  • مواد کیک خوب مخلوط نشده است.

  •  مقدار مایعات مورد استفاده در کیک زیاد بوده است.

  •  تعداد تخم مرغهای مورد استفاده زیاد بوده است.

کیک کاملا سفت است:

  •  دمای فر خیلی بالاست.
  •  زمان طبخ طولانی بوده است.( پخت کیک را بعد از اتمام زمان پخت ذکر شده کنترل کنید)

رنگ کیک تیره وخاکستری است:

  •  از آرد نامرغوبی برای پخت کیک استفاده شده است.

  • کیک چسبنده و خیس است.

  •  سفیده های زده شده به خوبی با آرد مخلوط نشده است.

کیک به قالب چسبیده است:

  •  قالب به درستی چرب و آرد پاشی نشده است.
  •  کیک در زمان مناسب و بعد از سرد شدن اولیه از قالب خارج نشده است. .
  •  کیک به اندازه کافی نپخته است.

بافت کیک حالتی مثل خرده نان دارد:

  •  مقدارچربی کیک کم است.
  •  مقدار شکر کیک کم است.
  •  مواد کیک بیش از حد مخلوط شده است.
  •  خمیر کیک سفت بوده است. (به دلیل کم بودن مایعات مورد استفاده)
  •  خمیر کیک شل بوده است .(یه دلیل زیاد بودن مایعات مصرفی)

کیک از لبه های قالب بالا زده است

  •  مقدار بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.
  •  اندازه قالب نسبت به مواد اولیه کوچک بوده است.

کیک منسجم نبوده و خرد می شود:

  •  میان شکر و بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.
  •  کیک به صورت داغ و سریع از قالب خارج شده است.

پوسته کیک تیره است :

  •  فر بیش از حد داغ بوده است.
  •  دیواره های قالب تیره رنگ است. (به دلیل جذب بیشتر حرارت)

در بافت کیک لایه های چسبنده ای وجود دارد:

  •  میزان مایعات مصرفی زیاد بوده است.
  •  مواد به درستی مخلوط نشده است.

سطح کیک سوخته است:

  •  دمای فر بالا بوده است.
  •  مقدار مایعات مصرفی نامتناسب بوده است.

منبع : مجله هنر آشپزی 




دستور کیک 1234

مدت زمان آماده شدن:معمولی
مواد لازم:
کره نرم: 1 لیوان
شیر: 1 لیوان
وانیل شکری: 1 قاشق چای خوری
شکر: 2 لیوان
آرد سفید: 3 لیوان
بکینگ پودر: 3 قاشق چای خوری
نمک: 3 پنس
تخم مرغ: 4 عدد

  • دستور کیک 1234
ابتدا فر رو روی درجه 180 سانتیگراد یا 350 درجه فارنهایت قراردهید. بیکینگ پودر و نمک رو با هم الک کنید. به اندازه کف قالب کاغذ روغنی ببرید و کف قالب رو کاغذ انداخته و بعد کف و دیواره رو چرب کنید. کره و  شکر و وانیل رو خوب بزنید تا سفید شود. بعد دونه دونه تخم مرغ ها رو اضافه کرده و کمی هم بزنید  یک سوم آرد رو توی مخلوط ریخته و هم بزنید .بعد نصف شیر رو بریزید و هم بزنید .بعد نصفی از آرد باقی مونده، بعد بقیه شیر، بعد هرچی آرد مونده،  به ترتیب مواد را مخلوط میکنیم. زیاد هم هم نزنید. برای هر مرحله پنج ثانیه کافیه. مواد رو توی قالب ریخته و قالب رو سه بار بالا آورده و به سطح بکوبید تا هوای اضافی خارج شود. قالب را توی فر گذاشته به مدت 30 تا 45 دقیقه.اگر قالب کیک عمیق بود زمان بیشتری باید توی فر بماند. پس از گذشت نیم ساعت در فر را باز کرده و چنگالی را در کیک فرو کنید اگر مواد کیک به آن نچسبید کیک آماده است. در غیر اینصورت در فر را ببندید و بسته به مقدار مواد و خامی کیک صبر کنید تا کیک آماده شود . پس از آن که کیک پخت، از فر خارج کرده و اجازه دهید سرد شود. سپس از قالب جدا کنید. و تزیین کنید.



مرحله 1

  • دستور کیک 1234
ابتدا فر رو روی درجه 180 سانتیگراد یا 350 درجه فارنهایت قراردهید. بیکینگ پودر و نمک رو با هم الک کنید. به اندازه کف قالب کاغذ روغنی ببرید و کف قالب رو کاغذ انداخته و بعد کف و دیواره رو چرب کنید. 


مرحله 2

  • دستور کیک 1234
  • دستور کیک 1234
کره و  شکر و وانیل رو خوب بزنید تا سفید شود. 


مرحله 3

  • دستور کیک 1234
بعد دونه دونه تخم مرغ ها رو اضافه کرده و کمی هم بزنید.


مرحله 4

  • دستور کیک 1234
  یک سوم آرد رو توی مخلوط ریخته و هم بزنید .بعد نصف شیر رو بریزید و هم بزنید .بعد نصفی از آرد باقی مونده، بعد بقیه شیر، بعد هرچی آرد مونده،  به ترتیب مواد را مخلوط میکنیم. زیاد هم هم نزنید. برای هر مرحله پنج ثانیه کافیه.


مرحله 5

  • دستور کیک 1234
مواد رو توی قالب ریخته و قالب رو سه بار بالا آورده و به سطح بکوبید تا هوای اضافی خارج شود. قالب را توی فر گذاشته به مدت 30 تا 45 دقیقه .اگر قالب کیک عمیق بود زمان بیشتری باید توی فر بماند.


مرحله 6

  • دستور کیک 1234
 پس از گذشت نیم ساعت در فر را باز کرده و چنگالی را در کیک فرو کنید اگر مواد کیک به آن نچسبید کیک آماده است. در غیر اینصورت در فر را ببندید و بسته به مقدار مواد و خامی کیک صبر کنید تا کیک آماده شود . پس از آن که کیک پخت، از فر خارج کرده و اجازه دهید سرد شود. سپس از قالب جدا کنید. و تزیین کنید.


کیک میوه


مدت زمان آماده شدن:سریع
ابزارهای مورد نیاز:همزن برقی - قالب - فر
دستور:فرنگی
مواد لازم:
بکینگ پودر: 1/2 قاشق چای خوری
نمک: 1/2 قاشق چای خوری
شکر: 100 گرم
کره: 80 گرم
تخم مرغ: 2 عدد
وانیل: 1 قاشق چای خوری
میوه دلخواه: به مقدار لازم
شکر قهوه ای: 1 قاشق غذاخوری
آرد سفید: 200 گرم

  • کیک میوه
ابتدا شکر و کره و با همزن برای 3-5 دقیقه بزنید تا کرم رنگ بشه.تخم مرغ ها رو یکی یکی به مواد اضافه کنید و هم بزنید.سپس وانیل وشکر قهوه ای رو هم به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

آرد، بگینک پودر و نمک  را مخلوط کنید و کم کم به مواد اضافه کنید. خمیری که به دست می آید بسیار شل و نرم و چسبناک می باشد. دستهایتان را  کمی چرب کنید و خمیر و به دو قسمت تقسیم کنید و در کیسه فریزر گذاشته و برای 10 دقیقه در فریزر قرار داده تا کمی سفت شود و پس از 10 دقیقه خمیر را کف قالب را چرب کرده و خمیر را با دست توی قالب پهن کرده و روی آن را با میوه خرد شده دلخواه پر کنید  و از خمیر باقی مانده گلوله هایی درست کرده با فاصله روی میوه ها قرار دهید و آن را در طبقه بالای فر که از قبل روی 180 سانتی گراد گرم شده به مدت 40 تا 50 دقیقه قرار دهید.

نکته
به جای شکر قهوه ای می توانید از شکر سفید استفاده کنید. اما به مقدار یک سوم از اندازه گفته شده کم کنید.

نکته
استفاده از کره طعم و مزه بسیار خوبی به کیک خواهد داد پس حتما از کره استفاده کنید.من کشمش زیاد ریخته بودم بهتره چون رویش را خمیر کمی می ریزیم از کشمش کمتری استفاده شود. در موادی که من استفاده کردم مقداری گردو هم بود که به نظر من در این کیک مزه خوبی ندارد بهتر است استفاده نشود.و اینکه اگه از میوه های تازه استفاده می شود این میوه ها را خرد کرده و با کمی شکر تفت بدهید تا کیک آب نیافتد .یک جوری نزدیک به میوه های کمپوتی باشد . .چون میوه ها تازه است مقداری آب درون خود دارند و همین آب باعث مرطوبیت کیک می شود. من از کمپوت استفاده کرده بودم و اینکه روی کیک خمیر نداشت به خاطر همین هیچ آب اضافی درون کیک نبود.


مرحله 1

  • کیک میوه


مرحله 2

  • کیک میوه


مرحله 3

  • کیک میوه
ابتدا شکر و کره و با همزن برای 3-5 دقیقه بزنید تا کرم رنگ بشه.

مرحله 4

  • کیک میوه


مرحله 5

  • کیک میوه
تخم مرغ ها رو یکی یکی به مواد اضافه کنید و هم بزنید.سپس وانیل وشکر قهوه ای رو هم به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

مرحله 6

  • کیک میوه
شکر قهوه ای را به مواد اضافه کنید.

مرحله 7

  • کیک میوه
آرد، بگینک پودر و نمک  را مخلوط کنید و کم کم به مواد اضافه کنید. خمیری که به دست می آید بسیار شل و نرم و چسبناک می باشد.


مرحله 8

  • کیک میوه
دستهایتان را  کمی چرب کنید و خمیر و به دو قسمت تقسیم کنید و در کیسه فریزر گذاشته و برای 10 دقیقه در فریزر قرار داده تا کمی سفت شود


مرحله 9

  • کیک میوه
پس از 10 دقیقه خمیر را کف قالب را چرب کرده و خمیر را با دست توی قالب پهن کرده .

مرحله 10

  • کیک میوه
روی آن را با میوه خرد شده دلخواه پر کنید.  

مرحله 11

  • کیک میوه


مرحله 12

  • کیک میوه


مرحله 13

  • کیک میوه
از خمیر باقی مانده گلوله هایی درست کرده با فاصله روی میوه ها قرار دهید و آن را در طبقه بالای فر که از قبل روی 180 سانتی گراد گرم شده به مدت 40 تا 50 دقیقه قرار دهید.


مرحله 14

  • کیک میوه


  • کیک اسفنجی شکلاتی


    مدت زمان آماده شدن:معمولی
    ابزارهای مورد نیاز:همزن برقی - فر
    دستور:فرنگی
    مواد لازم:
    آرد سفید: 270 گرم
    بکینگ پودر: 1 قاشق چای خوری
    نمک: 3 پنس
    پودر شکر: 300 گرم
    تخم مرغ: 6 عدد
    پودر کاکائو: 4 تا 6 قاشق غذاخوری
    آب جوش: 2/1 پیمانه

    • کیک اسفنجی شکلاتی
     فر را روی 140 درجه سانتی گراد روشن کنید.  کف قالب کاغذ روغنی بیاندازید سپس با روغن کف و زاویه کف ظرف را چرب کنید. دیواره های قالب را چرب نکنید. سپس  آرد ،بیکینگ پودر  و  نمک  با هم 3 بار الک کنید.  زرده و سفیده ها را از هم جدا کرده .ابتدا سفیده ها را با نوک قاشق چای خوری پودر تارتار با همزن برقی هم بزنید تا پف کند و سفت شود. درست زمانی که کف کرد و کمی فرم گرفت نیمی از پودر قند را به آن کم کم اضافه کنید . وقتی کاملا سفید و سفت شد در یخچال قراردهید. زرده ها، پودر کاکائو و بقیه ی پودر قند را کمی هم بزنید سپس آب جوش را به آن اضافه کنید و سریع هم بزنید تا گرمای آب سبب پخته شدن زرده ها نشود. با لیسک سفیده را با زرده مخلوط کنید. (اصطلاحا سفیده را بخورد زرده بدهید).  مخلوط آرد را کم کم اضافه کرده و به آرامی هم بزنید تا مواد به خورد یکدیگر روند. سپس درون قالب بریزید و در طبقه وسط فر به مدت 40 تا 50 دقیقه قراردهید.

    نکته
    می توانید با اضافه کردن پودر شکلات و کم کردن کمی از آرد کیک شکلاتی تیره تری داشته باشید.
    نکته
    اگر پودر تارتار نداشتید مهم نیست پس از سفت شدن سفیده آن را در یخچال بگذارید و زمان مخلوط کردن با زرده از یخچال خارج کنید.
    نکته
    زمانی که مواد را در قالب ریختید و در فر گذاشتید یک ظرف نسوز را آب کرده و داخل فر بگذارید تا مانع از سوختن و تیره شدن کیک شود.


    مرحله 1

    • کیک اسفنجی شکلاتی
    فر را روی 140 درجه سانتی گراد روشن کنید.  کف قالب کاغذ روغنی بیاندازید سپس با روغن کف و زاویه کف ظرف را چرب کنید. دیواره های قالب را چرب نکنید. سپس  آرد ،بیکینگ پودر  و  نمک  را 3 بار با هم الک کنید.  زرده و سفیده ها را از هم جدا کرده .ابتدا سفیده ها را با نوک قاشق چای خوری پودر تارتار با همزن برقی هم بزنید تا پف کند و سفت شود. درست زمانی که کف کرد و کمی فرم گرفت نیمی از پودر قند را به آن کم کم اضافه کنید . وقتی کاملا سفید و سفت شد در یخچال قراردهید

    مرحله 2

    • کیک اسفنجی شکلاتی
    • کیک اسفنجی شکلاتی
    • کیک اسفنجی شکلاتی
    زرده ها، پودر کاکائو و بقیه ی پودر قند را کمی هم بزنید سپس آب جوش را به آن اضافه کنید و سریع هم بزنید تا گرمای آب سبب پخته شدن زرده ها نشود.

    مرحله 3

    • کیک اسفنجی شکلاتی
    با لیسک سفیده را با زرده مخلوط کنید. (اصطلاحا سفیده را بخورد زرده بدهید).

    مرحله 4

    • کیک اسفنجی شکلاتی
    • کیک اسفنجی شکلاتی
    • کیک اسفنجی شکلاتی
    • کیک اسفنجی شکلاتی
    مخلوط آرد را کم کم اضافه کرده و به آرامی هم بزنید تا مواد به خورد یکدیگر روند. سپس درون قالب بریزید و در طبقه وسط فر به مدت 40 تا 50 دقیقه قراردهید.

كباب لقمه با طعم لبنانی
نان دو رنگِ کم کالری
غذاهای گیلانی به سبک نعیمه نظام دوست
توخی کباب ترکیه ای
خوشمزه ترین غذاهایی که با باقلا می شود پخت! (2)
خوشمزه ترین غذاهایی که با باقلا می شود پخت! (1)
طرز تهیه پیتزای خوشمزه و آسون
تخم مرغ اسکاچ، صبحانه ای با رنگ و بوی تازه
پاستاهای خوشمزه با سس‌های هیجان انگیز (1)
پاستاهای خوشمزه با سس‌های هیجان انگیز (2)
پاستاهای خوشمزه با سس‌های هیجان انگیز (3)
پاستا فسیلی با سس پریماورا و کوفته مرغ
بهترین «سبزی پلو با مرغ» دنیا
شام 30 دقیقه ای با سیب‌ زمینی شکم پر
میگو لقمه‌ با طعم متفاوت
نان پر شده با قارچ و خامه ترش
کِرِپ ‌بیف ‌استراگانف فرانسوی
آش ماست آذربایجانی
آش شیله عدس تبریز
طرز تهیه فلافل با سیر
«نان مغزدار پیچ» را با نسکافه بخورید
شام 30 دقیقه ای با سیب‌ زمینی شکم پر
طرز تهیه سالاد ماکارونی اشتها آور
چیدمان جذاب میز صبحانه
پیراشكی سیب‌ زمینی و تخم‌ مرغ
«کوکوی مرغ» در حد بنز
میت بال نروژی با سس زرشک و گردو
نان خانگی سیمیت در خیابان های استانبول
پیتزا تخم مرغی
«شامی لپه» ناهارِ بدون برنج
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • ایران اسکوتر