مربای هویج

ا
طرز تهیه ی مربای هویج


مواد لازم برای تهیه ی مربای هویج

  • هویج 1کیلوگرم
  • شکر 400 تا 500 گرم
  • وانیل به میزان دلخواه

طرز تهیه ی مربای هویج

در ابتدا هویج هارو قشنگ شسته و یه لایه ی نازک از پوستش رو جدا کنید و به مدت 10 دقیقه با کمی آب روی حرارت قرار بدین تا نیم پز بشه .بعد از نیم پز شدن و خنک شدن هویج ها اونارو رنده کنید یا بصورت نگینی خرد کنید .برای اینکه مقیاس بهتری از میزان شکر و شیرین شدن مرباتون داشته باشین بهتره که به روش من پیش برین .من همیشه به ازای 1لیوان هویج نیم پز شده ی رنده شده 1/2 لیوان شکر استفاده میکنم تا مربا زیاد شیرین نشه و 1/4 لیوان هم از آب استفاده میکنم.

طرز تهیه ی مربای هویج


بعد از اینکه هویج ها رو با لیوان اندازه زدین و داخل قابلمه ریختین شکر و آب رو هم طبق اندازه ها به اون اضافه کنید و به مدت 30 دقیقه روی حرارت قرار بدین تا آماده بشه.

طرز تهیه ی مربای هویج


10 دقیقه مونده به پایان پخت وانیل رو به مربا اضافه کنید و دقت کنید که در قابلمه رو هم نبندین.

وانیل را در مرحله ی آخر به مربا اضافه کنید

وانیل را در مرحله ی آخر به مربا اضافه کنید

این مربا بسیار عالی و خوشمزه میشه و کاملا هم یکدسته .البته قابل ذکره که مهمترین ویژگی این شیوه ی پخت رنگ زیبا و روشن مرباست.

مربای خوشمزه و خوشرنگ هویج

مربای خوشمزه و خوشرنگ هویج


 مربای سیب

مربای سیب
آماده سازی
زمان پخت
مجموعاً
مواد برای یک پیاله مربای سیب

سیب میوه ای چهار فصله که طعم ها و رنگ های مختلفش همیشه در دسترسه. سیب علاوه بر طعم بی نظیرش مزایای بسیار زیادی هم برای سلامتیمون داره از جمله برای پوست و مو بسیار مفیده. این میوه ارزشمند رو هم میشه به عنوان میوه و به صورت خام استفاده کرد و هم میشه از مربا و یا کمپوتش بهره گرفت. مربای سیب یه مربای بسیار لذیذه که درست کردنشم خیلی آسونه. در این مطلب طرز تهیه مربای سیب رو قرار میدم. امیدوارم که تهیه کنین و در کنار خونواده نوش جان کنید و لذت ببرید.

مربای سیب


مواد لازم برای تهیه مربای سیب

  • سیب
  • شکر(به ازای هر 1.5 پیاله ی سر پر سیب 1 پیاله ی سرخالی شکر)
مواد لازم برای تهیه ی مربای سیب

مواد لازم برای تهیه ی مربای سیب

طرز تهیه مربای سیب

سیب هارو کاملا بشورین. بعد از پوست کندنشون به هر اندازه ای که دوست داشتین خورد کنین و سپس شکر و سیب رو توی قابلمه ی دلخواهتون لایه به لایه بریزین و حدود 3 الی 4 ساعت بهش استراحت بدین تا آب پس بده. دقت کنین که واسه پخت این مربا نیازی به اضافه کردن آب نیست. بعد از این زمان قابلمه رو روی گاز قرار بدین و اجازه بدین که مربا با حرارت متوسط شروع به پخت کنه.

نیازی به اضافه کردن آب نیست

پخت مربای سیب

پخت مربای سیب

حتما در حین پخت در قابلمه رو بذارین تا در نهایت مربای خوشرنگی داشته باشین چون بستن در قابلمه به رنگ گرفتن مربا خیلی کمک میکنه. حتما هر چند دقیقه مربارو هم بزنین تا سیب ها زیر و رو بشن و بصورت یکنواخت بپزن. برای پخت این مربا و به دست آوردن قوام دلخواه 1 ساعت و 30 دقیقه کافیه.

مربای سیب

مربای سیب

بعد از پختن و سرد شدن مربای سیب، اونو توی ظرف دلخواه بریزین و حتما در یخچال نگهداری کنین. بهترین ظرف برای نگهداری انواع مربا ظروف کریستال و شیشه ای هستن.

نوش جان




طرز تهیه ی مربای انجیر به دو روش

مرباها جزء جدانشدنی سفره ی صبحونه ی ما ایرانی ها هستن و مطابق با فصول مختلف و میوه هایی که وجود داره خانومای کدبانو همیشه بهترین هارو تهیه میکنن .اندر مزایای صبحانه همین بس که با صرف این وعده ی اصلی روزانه متابولیسم بدن تنظیم شده و شادابی و نشاط به سراغتون میاد .طرز تهیه ی مربای آلبالو خوشرنگ ،مربای سیب و مربای توت فرنگی رو براتون قرار دادیم و امروزم میرم سراغ آموزش مربای انجیر .تا وقت این میوه ی بسیار مفید و خوشمزه نگذشته دست به کار شین.

 

طرز تهیه ی مربای انجیر

طرز تهیه ی مربای انجیر

مواد لازم برای تهیه ی مربای انجیر

  • انجیر 1 کیلوگرم
  • شکر 700 گرم
  • آب 1 تا 1.5 لیوان
  • وانیل یا گلاب به دلخواه و میزان لازم
مواد لازم برای تهیه ی مربای انجیر

مواد لازم برای تهیه ی مربای انجیر

روش اول برای تهیه ی مربای انجیر

برای پخت مربای انجیر به دو روش میتونین عمل کنید .اول اینکه انجیرها رو قشنگ بشورین و پوست بکنید و شکر رو لابه لا بریزین و حدود 3 تا 4 ساعت بهش استراحت بدین تا آب پس بده و هیچ آبی هم بهش اضافه نکنید.

طرز تهیه ی مربای انجیر

طرز تهیه ی مربای انجیر

بعد از این زمان قابلمه رو روی حرارت بذارین تا بپزه.برای پخت 25 تا 30 دقیقه زمان لازمه و بهتره که 10 دقیقه ی اول در قابلمه رو ببندین تا مربا طلایی رنگ بشه .5 دقیقه ی آخر هم در صورت تمایل کمی وانیل یا گلاب به مربا اضافه کنید.

پخت مربای انجیر

پخت مربای انجیر

بعد از پختن مربا شهد اونو از صافی بسیار ریز بگذرونین تا دونه هارو جدا کنید و یا به کمک قاشق یا ملاقه این کارو انجام بدین.

روش دوم برای تهیه ی مربای انجیر

در این روش نیازی به پوست کندن انجیرها نیست .در ابتدای کار شکر رو به همراه 1 تا 1.5 لیوان آب روی حرارت قرار بدین تا کمی قوام بیاد و سپس انجیرها رو داخل شهد بریزین.

پخت مربای انجیر

پخت مربای انجیر

به مدت 15 تا 20 دقیقه اجازه دهید که انجیرها بجوشند تا پخته شوند .در این روش نیازی به جدا کردن دانه های ریز انجیر هم نیست چون دونه ی زیادی توی مربا نمیبینید.

طرز تهیه ی مربای انجیر

طرز تهیه ی مربای انجیر

در صورت تمایل کمی وانیل یا گلاب به مربا اضافه کنید .در این روش انجیرها شکل خودشون رو حفظ میکنن و زیباتر هستند.

طرز تهیه ی مربای انجیر

طرز تهیه ی مربای انجیر

نکات تهیه ی مربای انجیر

  1. برای تهیه ی مربای انجیر بهتره از انجیر های متوسط استفاده کنید و انجیرها نه زیادی نرم باشند و نه کال و سفت.
  2. مراقب سر رفتن مرباتون باشین به خصوص در روشی که از انجیر پوست کنده استفاده میکنید و سعی کنید از حرارت ملایم برای پخت مربا استفاده کنید.
  3. در صورتی که تمایلی به جدا کردن پوست انجیر ندارین بهتره که دم اونو زیاد کوتاه نکنین تا انجیر در حین پخت وا نره .
  4. انجیر سبز نسبت به انجیر سیاه مناسب تره و مربای خوشرنگ تری رو خواهید داشت.
طرز تهیه ی مربای انجیر


نوش جان


نکات کلیدی برای تهیه ی مربا

وقتی می خواهید مربای خانگی تهیه کنید، تجربیات و نکاتی هست که می تواند دست پخت شما را از مبتدی به حرفه ای برساند. کافی است هرگاه قصد درست کردن مربا را دارید، این نکات را به یاد داشته باشید تا مربایی لذیذ و خوشرنگ و خوشمزه داشته باشید. از مربای خانگی تان می توانید در شیرینی ها و دسرهای لذیذتان استفاده کنید و دسر را رنگین تر زیباتر کنید.

مربای توت فرنگی

مربای توت فرنگی

نکات مربایی!

  • میوه هایی که برای تهیه ی مربا انتخاب می کنید باید سالم و تازه و بدون لک و کرم زدگی باشند.
  • موقع پختن مربا نباید درب ظرف را بگذاریم تا رنگ مربا تغییر نکند. فقط در مورد مربای به که باید درب ظرف بسته باشد تا رنگ مربا قرمز خوش رنگ شود.
  • شربت مربا باید کامل قوام بیاید. برای آنکه بفهمیم شربت قوام آمده مقداری از شربت را با قاشق بر میداریم، سرد که شد باید شربت حالت کشدار مانند عسل باشد و به سختی از قاشق ریخته شود.
مربای آلو قرمز

مربای آلو قرمز

  • اسانسی که برای معطر کردن مربا به کار برده می شود باید در اواخر پختن مربا داخل آن ریخته شود.
  • اگر مربا شکرک زد، به علت آن است که مربا زیاد جوشیده است. باید کمی آب جوش در آن بریزید و مربا را دو سه جوش دهید تا یکدست شود.
  • مربا را باید در ظرف لعابی یا تفلون درست کرد، غیر از مربای به که باید در ظرف مس سفید پخته شود.
مربای خوشرنگ با شربت غلیظ

مربای خوشرنگ با شربت غلیظ

  • اگر مربا بعد از مدتی کپک زد به این دلیل است که آب آن زیاد بوده و شربت مربا به اندازه کافی غلیظ نشده و یا شکر آن کم بوده است. در این صورت مقداری شکر روی آن بریزید و بگذارید مجددا چند جوش بزند تا غلیظ شود.
  • مربا را نباید گرم در شیشه بریزیم. اگر مربا را پس از آنکه پخته شد یک شب نگهداریم، سپس آن را در شیشه بریزیم بهتر است. پس از یک شب معلوم می شود که شربت آن رقیق است یا غلیظ. اگر رقیق بود آن را چند جوش می دهیم تا غلیظ شود.
مربای لذیذ روی دسرهای دلخواه شما

مربای لذیذ روی دسرهای دلخواه شما

  • مربا را پس از آماده شدن و سرد شدن، باید در شیشه ی در بسته و در جای خنک نگهداری کرد.
  • مربا از لحظه ای که بجوش می آید کف می کند، باید تا آخرین لحظه مرتب کف آن را بگیریم.
  • معمولا مربا را هر بار پیش از دو یا سه کیلو بهتر است درست نکنیم. با این مقدار مربای بهتری بدست می آید. اگر خواسته باشید مربای بیشتری بپزید در چند نوبت و هر نوبت دو یا سه کیلو درست کنید.